Suikerbrood van Sofie Dumont

Suikerbrood van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor 2 broden van 500g:

  • 500 g bloem
  • 220 ml water
  • 25 g gecondenseerde melk
  • 5 g suiker
  • 20 g gist
  • 3 eidooiers
  • 150 g boter
  • 10 g zout
  • 200 g parelsuiker P5

Instructies

  • Maak eerst een voordeegje: meng het water, de gecondenseerde melk, de eidooiers en de gist.
  • Voeg er een beetje van de bloem aan toe.
  • Zet even afgedekt weg.
  • Stort de rest van de bloem op de werktafel en maak een bloemkring.
  • Strooi de suiker op de rand, en leg het zout aan de buitenkant van de bloemkring.
  • Snij de malse boter in blokjes en leg op de bloemrand.
  • Giet het voordeeg in het midden van de bloemkring.
  • Werk met je vingertoppen van binnen naar buiten en meng alles door elkaar.
  • Voeg als laatste het zout en de boter toe en kneed intensief 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Dek het deeg af met een handdoek of plastic folie en laat een kwartiertje rijzen.
  • Snij 2 stukjes deeg van 120 g af, bol op en hou apart.
  • Meng de parelsuiker onder het resterende deeg en verdeel het deeg in twee stukken.
  • Bol beide deegstukken op en maak ze wat ovaal.
  • Rol de bolletjes deeg zonder suiker uit en drapeer ze als een jasje rond de gesuikerde deegbollen.
  • Zorg ervoor dat deegnaad onderaan zit.
  • Leg de broden op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat een uur rijzen.
  • Doreer met losgeklopt eigeel en scheutje melk een eerste keer na 15 minuten.
  • Na 30 minuten opnieuw doreren.
  • Snij het deeg aan de bovenkant met scherp mesje in en leg in het gootje enkele stukjes parelsuiker en laat verder rijzen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch