Suikerkransen

Suikerkransen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eidooiers
  • 120 gr suiker
  • 250 gr boter of margarine
  • 450 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 eiwit
  • grove suiker of greinsuiker

Instructies

Voorbereiding:

  • Maak van schuimig geroerde eierdooiers met de rest van de ingrediënten een glad beslag.
  • Pak het in aluminiumfolie en leg het een nacht in de koelkast.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 175°C).
  • Rol van het deeg zeer dunne rolletjes van met een doorsnee van ½ cm en een lengte van 10 cm.
  • Slinger twee rolletjes in elkaar en vorm ze tot een krans.
  • Strijk er eiwit over en bestrooi ze met suiker.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland