Suikertaart met amandelen
Equipment
- lage taartvorm Ø 24 cm
Ingrediënten
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 45 g garneeramandelen
- 3 eieren M
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 150 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
Voorbereiden
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Vorm invetten.
- Plakjes op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lap van Ø 28 cm
- Vorm met deeg bekleden.
- Bodem met vork inprikken en tot gebruik in koelkast zetten.
- Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en in keukenmachine fijnmalen.
- Eieren met crème fraîche, vanillesuiker en 100 g suiker loskloppen.
- Amandelen erdoor mengen.
- Mengsel in vorm schenken.
- Met rest van suiker bestrooien.
Bereiden
- Taart in midden van oven in ca. 30 minuten lichtbruin bakken.
- Taart tot lauwwarm laten afkoelen, met poedersuiker bestrooien en in 8 puntjes snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kaneelijs.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 6 g | Vet: 27 g