Sukadelapjes met Perziken en Honing-Ketjapsaus

Sukadelapjes met Perziken en Honing-Ketjapsaus

Sukadelapjes met Perziken en Honing-Ketjapsaus

Ervaar de rijke smaken van malse sukadelapjes in een heerlijke honing-ketjapsaus met perziken. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijk diner of een speciale gelegenheid. De combinatie van zoete perziken en hartige saus zal je gasten zeker verrassen!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g sukadelappen
  • 6 perziken
  • 2 eetlepels verse salie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl ketjap
  • 7 dl runderbouillon
  • Olijfolie
  • Boter

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het in een mengsel van boter en olie aan beide zijden op halfhoog vuur tot het mooi bruin is.
  • Voeg de salie, honing en tomatenpuree toe.
  • Roer door en blus af met de runderbouillon.
  • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en plaats een deksel op de pan.
  • Laat het vlees minstens 3 uur rustig stoven.
  • Haal het deksel van de pan, snijd de perziken in partjes en voeg ze samen met de ketjap toe.
  • Laat nog 5 minuten inkoken.
  • Schep het vlees met het stoofvocht en de perziken midden op een diep bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een zachte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij