Supreme de volaille au Porto
Borstfilet van kip met Port
Ingrediënten
- 4 kip
- 2 appels
- 1 deciliter port
- ¼ liter bouillon
- 150 gram rijst
- 1 deciliter slagroom
- 1 prei
- 1 ui
Instructies
- Schenk port en bouillon in een pan en reduceer tot stroopdikte.
- Snij de ui fijn en fruit ze glazig in wat boter, snij de prei ragfijn en zet hem weg. kook de rijst en als hij gaar is, voeg prei en ui toe.
- Maak de saus af met de room verwarm nog even en breng op smaak.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes.
- Smelt boter in een pan en bak de appelschijfjes gaar, maar niet bruin.
- Bedek een bakblik met alufolie, beboter dit, strooi er wat peper over, leg hierop de kipfilets, bestrijk deze met boter, kruid ze met peper en zout.
- Zet ze 10 minuten in een oven van 200 graden C.
- Leg op een voorverwarmd bord een kipfilet, zet er een timbaaltje rijst naast en leg er een paar schijfjes appel bij.
- Drappeer met wat saus.