Surimi Taartje met Gekonfijte Tomaat en Bieslookroom
Een feestelijk voorgerecht dat de smaakpapillen zal verwennen.
Ingrediënten
- 8 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel grof zeezout
- 150 g surimisticks fijngesneden
- 250 ml zure room
- 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
- 12½ gr verse bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Ontvel de tomaten, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi de tomaten met knoflook, tijm en grof zeezout.
- Laat de tomaten in het midden van de oven in ongeveer 2 uur zachtjes drogen (konfijten).
- Zorg ervoor dat de tomaten niet bruin worden.
- Meng de surimi met 3 eetlepels zure room en breng op smaak met peterselie, zout en peper.
- Snijd de helft van de bieslook fijn en roer deze door de rest van de zure room.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Veeg de knoflook van de gekonfijte tomaat.
- Plaats een open ring op een bord en vul de ring met 2 helften gekonfijte tomaat.
- Leg een kwart van de surimi erop en dek af met 2 helften gekonfijte tomaat.
- Verwijder de ring van het bord en schep 1 theelepel bieslookroom op het taartje.
- Bereid de overige taartjes op dezelfde manier.
- Verdun de rest van de bieslookroom met enkele druppels water en druppel dit rondom de taartjes.
- Garneer met de overgebleven bieslooksprieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit verfijnde gerecht combineert de zoetheid van gekonfijte tomaten met de frisse smaak van surimi en de romigheid van bieslookroom.