Surimi Taartje met Gekonfijte Tomaat en Bieslookroom

Surimi Taartje met Gekonfijte Tomaat en Bieslookroom

Een feestelijk voorgerecht dat de smaakpapillen zal verwennen.
Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 150 g surimisticks fijngesneden
  • 250 ml zure room
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
  • 12½ gr verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Ontvel de tomaten, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Bestrijk de tomaten met olijfolie en leg ze met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi de tomaten met knoflook, tijm en grof zeezout.
  • Laat de tomaten in het midden van de oven in ongeveer 2 uur zachtjes drogen (konfijten).
  • Zorg ervoor dat de tomaten niet bruin worden.
  • Meng de surimi met 3 eetlepels zure room en breng op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Snijd de helft van de bieslook fijn en roer deze door de rest van de zure room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Veeg de knoflook van de gekonfijte tomaat.
  • Plaats een open ring op een bord en vul de ring met 2 helften gekonfijte tomaat.
  • Leg een kwart van de surimi erop en dek af met 2 helften gekonfijte tomaat.
  • Verwijder de ring van het bord en schep 1 theelepel bieslookroom op het taartje.
  • Bereid de overige taartjes op dezelfde manier.
  • Verdun de rest van de bieslookroom met enkele druppels water en druppel dit rondom de taartjes.
  • Garneer met de overgebleven bieslooksprieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit verfijnde gerecht combineert de zoetheid van gekonfijte tomaten met de frisse smaak van surimi en de romigheid van bieslookroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten