Surinaamse Roti met Alpro® Soya Fijngehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Alpro® soya Fijngehakt
  • 500 g vastkokende aardappels in stukjes van 2 cm
  • 200 g sperziebonen of kousenband in stukjes van 2 cm
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el Surinaams kerriepoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tablet groentebouillon
  • 150 ml water
  • 4 roti pannenkoeken
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Instructies

  • Smoor de uien, knoflook, en Spaanse peper in een scheut Alpro® soya Bakken & Braden tot ze glazig zijn.
  • Voeg de aardappelen, sperziebonen, Alpro® soya Fijngehakt, tomatenpuree, en kerriepoeder toe aan het uienmengsel.
  • Bak 2 minuten verder.
  • Voeg 150 ml water met het verkruimelde groentebouillontablet toe.
  • Bedek met een deksel en laat het 25 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer met warme roti pannenkoeken.

Tips:

Garneer met gehakte koriander of peterselie voor extra frisheid. Voeg een snufje komijn toe voor een extra aroma. Serveer met een partje citroen voor een vleugje zuurheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Suriname
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch