Surinaamse stoof met paprika en boontjes
Deze kruidige Surinaamse stoof met rundvlees, paprika en sperziebonen brengt rijke smaken samen en is heerlijk met rijst en kroepoek.
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 kleine ui
- 1 kopje water
- 1 potje Faja Lobi Beef Surinam roerbaksaus 360 ml
- 100 gram sperziebonen
- 5 eetlepels olie
- 500 gram bieflappen
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de bieflappen en ui toe en roerbak enkele minuten.
- Voeg de roerbaksaus en het water toe en schep goed om.
- Plaats een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op matig vuur.
- Voeg de laatste 10 minuten de paprika en sperziebonen toe en roer af en toe door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveren met Kotomisi Rijst, Kouseband, Exotimex Rédie Bere Kroepoek en Ei-sliertjes. Voor een pittige twist: voeg Faja Lobi Hot Sambal toe.
Wijnadvies:
Lekker met een gekoeld Parbo Bier of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 525 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 34 g | Vet: 38 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 7 g