Surinaamse stoof met paprika en boontjes

Surinaamse stoof met paprika en boontjes

Deze kruidige Surinaamse stoof met rundvlees, paprika en sperziebonen brengt rijke smaken samen en is heerlijk met rijst en kroepoek.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 kopje water
  • 1 potje Faja Lobi Beef Surinam roerbaksaus 360 ml
  • 100 gram sperziebonen
  • 5 eetlepels olie
  • 500 gram bieflappen

Instructies

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de olie in een pan.
  • Voeg de bieflappen en ui toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de roerbaksaus en het water toe en schep goed om.
  • Plaats een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op matig vuur.
  • Voeg de laatste 10 minuten de paprika en sperziebonen toe en roer af en toe door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveren met Kotomisi Rijst, Kouseband, Exotimex Rédie Bere Kroepoek en Ei-sliertjes. Voor een pittige twist: voeg Faja Lobi Hot Sambal toe.
Wijnadvies:
Lekker met een gekoeld Parbo Bier of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 525 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 34 g | Vet: 38 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Vis
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden