Surinaamse Tjauw-Min met Kip en Groenten
Een smaakvolle Surinaams-Chinese tjauw-min met gemarineerde kip, knapperige groenten en ei. Perfect als hoofdgerecht voor het hele gezin.
Ingrediënten
- 1 Madam Jeanette peper
- 1 stuk winterwortel
- ½ ui
- 250 gram broccoli
- 250 gram kipfilet
- 3 eieren
- 4 theelepels Exotimex Knoflook
- 5 eetlepels Faja Lobi Bami roerbakmix
- 5 eetlepels Faja Lobi Moksie Metie marinade
- 500 gram Tjauw-Min Mie
- olie
- 1 stengel prei
Instructies
- Snijd de kipfilet in lange repen van ongeveer 20x4 cm.
- Meng de kip met 5 eetlepels Moksie Metie marinade en laat 2–3 uur marineren.
- Bak de gemarineerde kip gaar in de oven of combimagnetron en snijd daarna in reepjes.
- Verhit 3 eetlepels olie in een pan en roerbak de eieren enkele minuten, schep ze dan uit de pan.
- Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de broccoli 2–3 minuten, schep uit de pan en zet apart.
- Kook de Tjauw-Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar.
- Spoel de mie direct met koud water af en laat goed uitlekken.
- Verhit 13 eetlepels olie in een wok of grote pan.
- Fruit hierin de ui, knoflook en de hele Madam Jeanette peper lichtbruin.
- Voeg de in reepjes gesneden prei en winterwortel toe, roer goed om.
- Voeg de Bami roerbakmix toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de uitgelekte mie toe en roerbak 5 minuten op laag vuur.
- Voeg in de laatste minuut de eieren en broccoli toe, meng alles goed.
- Breng eventueel op smaak met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met extra reepjes Moksie Metie of een frisse komkommersalade. Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir.
Heerlijk met extra reepjes Moksie Metie of een frisse komkommersalade. Wijnadvies:
Combineer met een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 34 g | Vet: 30 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 5 g