Sushirijst heeft is rond/kortkorrelig) en geeft een plakkerige rijst.
de bereiding ervan vergt wat aandacht.
Spoel de rijst 3-4 keer tot het spoelwater bijna helder is. Breng 400 gr
rondkorrelige witte rijst met 5 dl koud water aan de kook en laat het 8-12
minuten koken. Spreid de rijst uit op een grote schaal en laat hem iets
afkoelen.
Breng 3 eetlepels rijstazijn met 30 gr suiker en 5 gr zout aan de kook tot de
suiker is opgelost en laat dit afkoelen.
Sprenkel het azijnmengsel over de rijst en schep de rijst met een houten
lepel regelmatig door.
De rijst wordt lauw verwerkt.
Er zijn vele soorten sushi, zoals nigiri-sushi, maki-sushi, chirashi-sushi,
oshi-sushi, hako-sushi, inari-sushi.
Sushi is een gerecht bestaande uit rijst, aangemaakt met rijstazijn, zout en
andere zaken, met daarop vis, ei, groenten etc.