Sushi van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Sushirijst heeft is rond/kortkorrelig) en geeft een plakkerige rijst.
  • de bereiding ervan vergt wat aandacht.
  • Spoel de rijst 3-4 keer tot het spoelwater bijna helder is. Breng 400 gr
  • rondkorrelige witte rijst met 5 dl koud water aan de kook en laat het 8-12
  • minuten koken. Spreid de rijst uit op een grote schaal en laat hem iets
  • afkoelen.
  • Breng 3 eetlepels rijstazijn met 30 gr suiker en 5 gr zout aan de kook tot de
  • suiker is opgelost en laat dit afkoelen.
  • Sprenkel het azijnmengsel over de rijst en schep de rijst met een houten
  • lepel regelmatig door.
  • De rijst wordt lauw verwerkt.
  • Er zijn vele soorten sushi, zoals nigiri-sushi, maki-sushi, chirashi-sushi,
  • oshi-sushi, hako-sushi, inari-sushi.
  • Sushi is een gerecht bestaande uit rijst, aangemaakt met rijstazijn, zout en
  • andere zaken, met daarop vis, ei, groenten etc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Sushi
Land van herkomst Japan