Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram kleefrijst
- ½ komkommer
- 1 wortel
- 3 tomaten
- avocado in japanse soja saus
- 6 Shiitake
- Japanse azijn
- 5 nori vellen
- 2 eetlepel(s) soja olie
- wasabi + soja saus om te dippen
Instructies
- Kook de kleefrijst.
- Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en wortel in dunne reepjes over de lengte.
- Snijd de advocado in kleine stukjes en laat ze in zoete Japanse soja saus weken.
- Bak de shitake kort in wat soja olie.
- Als de kleefrijst zacht is doe er dan een kopje Japanse azijn door.
- Op een Japans Sushi matje leg je het nori vel en verspreid vervolgens de rijst op 2/3 deel van het blad Nori.
- In het midden over de lengte van de rijst, leg je alle groentes een rij.
- Rol vanaf de rijstkant de Nori met vulling op.
- Snijd vervolgens met een gekarteld mes de nori rol in plakjes.
- Serveer met wasabi en sojasaus.