’t Machtige zoetje
Ingrediënten
- 6 repen chocolade
- 200 gram Biscuits de Savoie
- 3 eetlepels suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 6 eetlepels heet water
- 500 ml slagroom
- 2 pakjes vanillesuiker
Instructies
- Smelt de chocolade in heet water.
- Voeg suiker en boter toe, laat alles au bain-marie smelten.
- Wanneer alles zacht is, voeg dan de geklutste dooiers toe en als laatste het geklopte eiwit.
- Meng goed.
- Laat het mengsel staan tot het wat steviger wordt.
- Begin dan met het opbouwen van lagen, te beginnen met een laagje Biscuits de Savoie en afwisselend met het chocolademengsel.
- Eindig met een laagje van het chocolademengsel.
- Bedek het geheel met opgeklopte slagroom waarin de vanillesuiker is verwerkt.
- Strooi nog wat extra gesmolten chocolade over de bovenkant.
- Laat het geheel goed opstijven in de koelkast voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van "Het Machtige Zoetje" als heerlijk dessert!