’t Machtige zoetje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 repen chocolade
  • 200 gram Biscuits de Savoie
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels heet water
  • 500 ml slagroom
  • 2 pakjes vanillesuiker

Instructies

  • Smelt de chocolade in heet water.
  • Voeg suiker en boter toe, laat alles au bain-marie smelten.
  • Wanneer alles zacht is, voeg dan de geklutste dooiers toe en als laatste het geklopte eiwit.
  • Meng goed.
  • Laat het mengsel staan tot het wat steviger wordt.
  • Begin dan met het opbouwen van lagen, te beginnen met een laagje Biscuits de Savoie en afwisselend met het chocolademengsel.
  • Eindig met een laagje van het chocolademengsel.
  • Bedek het geheel met opgeklopte slagroom waarin de vanillesuiker is verwerkt.
  • Strooi nog wat extra gesmolten chocolade over de bovenkant.
  • Laat het geheel goed opstijven in de koelkast voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van "Het Machtige Zoetje" als heerlijk dessert!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert