Smelt de chocolade in het hete water au bain-marie.
Voeg de suiker en boter toe en laat alles samen smelten.
Klop de eidooiers los en meng ze door het chocolademengsel.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Laat het chocolademengsel even rusten tot het wat steviger wordt.
Begin met een laag Biscuits de Savoie in een schaal.
Schep hier een laag chocolademengsel over.
Herhaal de lagen tot alles op is en eindig met chocolade.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Bedek de bovenkant van het dessert met de slagroom.
Garneer met wat gesmolten chocolade.
Laat het dessert minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Werk het dessert af met een takje munt of fijngehakte hazelnoten voor een luxe uitstraling.Wijnadvies:Serveer met een zachte dessertwijn zoals een Franse Muscat of een glaasje rode port.