Taaitaaikorstjes

Taaitaaikorstjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram roggebloem
  • 175 gram tarwebloem
  • dl water
  • 250 gram honing
  • 100 gram keukenstroop
  • 1 theelepel anijspoeder
  • ½ dl karnemelk
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 theelepel dubbelkoolzure soda

Instructies

  • Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom.
  • Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe.
  • Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.
  • Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten.
  • Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.
  • Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.
  • Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar.
  • Laat ze op een taartrooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas