Taboulé met kip en citroen

Taboulé met kip en citroen

Taboulé met kip en citroen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 1 citroen geraspt en geperst
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel(s) harissa
  • 2 eetlepel(s) maisolie
  • 3 takjes peterselie
  • 4 kippen bouten
  • 1 eetlepel(s) gekonfijte citroen
  • 2 aubergine’s
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 3 takjes verse koriander
  • 3 takjes munt

Instructies

  • Snij de aubergines overlangs in plakken, snij de paprika’s in repen.
  • Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.
  • Hak de gekonfijte citroen.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de olie met de honing en de harissa.
  • Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel.
  • Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
  • Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking).
  • Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
  • Meng de citroenschil, het citroensap en de kruiden samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
  • Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij.
  • Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven, op 160°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst