Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram couscous
- 1 citroen geraspt en geperst
- 2 rode paprika’s
- 1 eetlepel(s) harissa
- 2 eetlepel(s) maisolie
- 3 takjes peterselie
- 4 kippen bouten
- 1 eetlepel(s) gekonfijte citroen
- 2 aubergine’s
- 2 eetlepel(s) honing
- 3 takjes verse koriander
- 3 takjes munt
Instructies
- Snij de aubergines overlangs in plakken, snij de paprika’s in repen.
- Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.
- Hak de gekonfijte citroen.
- Hak de kruiden fijn.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de olie met de honing en de harissa.
- Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel.
- Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.
- Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking).
- Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.
- Meng de citroenschil, het citroensap en de kruiden samen met de gekonfijte citroen door de couscous.
- Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij.
- Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven, op 160°C.