Tagliatelle met Chianti Rundergehaktsaus
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 zak Provençaalse roerbakmix 400 g
- 200 ml lichte rode wijn bijvoorbeeld Chianti
- 400 g Tasty Tom trostomaten
- 1 bak verse tagliatelle koelvak, 250 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok en bak het rundergehakt op hoog vuur in 2-3 minuten rul.
- Voeg de plakjes knoflook, Italiaanse kruiden en Provençaalse roerbakmix toe en bak nog 2-3 minuten mee.
- Snijd ondertussen de trostomaten in stukjes.
- Roer de tomaten en rode wijn door het gehaktmengsel en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Giet de pasta af en verdeel deze over vier diepe borden.
- Schep de Chianti rundergehaktsaus over de tagliatelle en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke en smaakvolle pastaschotel met Chianti saus gaat uitstekend samen met een glas Chianti Classico, een rode wijn uit dezelfde regio als de gebruikte wijn in het gerecht.Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 33 g | Vet: 33 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 11 g