Tagliatelle met Romige Broccolipuree en Amandelschaafsel

Tagliatelle met Romige Broccolipuree en Amandelschaafsel

Tagliatelle met Romige Broccolipuree en Amandelschaafsel

Een romig pastagerecht met verse tagliatelle, broccolipuree en krokant amandelschaafsel. Snel en eenvoudig te bereiden!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • 45 g amandelschaafsel
  • 200 g MonChou Pan & Oven
  • 500 g verse tagliatelle
  • 2 struikjes broccoli

Instructies

  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in stukken.
  • Kook de broccoli in een pan met een bodempje water in ca.
  • 10 minuten gaar en giet af.
  • Houd enkele roosjes apart voor garnering.
  • Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Voeg de MonChou en het verse basilicum toe aan de broccoli in de pan en verwarm ca.
  • 2 minuten.
  • Pureer het geheel grof met een staafmixer.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Verdeel de gekookte tagliatelle over vier borden.
  • Schep de broccolipuree over de pasta en garneer met de apart gehouden broccoliroosjes en het geroosterde amandelschaafsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige broccolipuree.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch