Tagliatelle met Romige Broccolipuree en Amandelschaafsel
Een romig pastagerecht met verse tagliatelle, broccolipuree en krokant amandelschaafsel. Snel en eenvoudig te bereiden!
Equipment
- kookpan
- Droge koekenpan
Ingrediënten
- 15 g verse basilicum
- 45 g amandelschaafsel
- 200 g MonChou Pan & Oven
- 500 g verse tagliatelle
- 2 struikjes broccoli
Instructies
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in stukken.
- Kook de broccoli in een pan met een bodempje water in ca.
- 10 minuten gaar en giet af.
- Houd enkele roosjes apart voor garnering.
- Breng in een andere pan ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Voeg de MonChou en het verse basilicum toe aan de broccoli in de pan en verwarm ca.
- 2 minuten.
- Pureer het geheel grof met een staafmixer.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
- Verdeel de gekookte tagliatelle over vier borden.
- Schep de broccolipuree over de pasta en garneer met de apart gehouden broccoliroosjes en het geroosterde amandelschaafsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige broccolipuree.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g