Tagliatelle met stroganoffsaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 3 stronkjes witlof ca. 350 g,
- 1 bakje fruitcocktail verse / 200 g,
- 300 g tagliatelle verde pak á 500 g, Grand'ltalia,
- zout
- 1 ui
- 400 g varkensfilet
- peper
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl droge witte wijn
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Witlof schoonmaken en wassen.
- Stronken in stukken van ca. 3 cm snijden.
- In schaal witlof en fruitcocktail door elkaar scheppen.
- In pan met ruim kokend water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
- Intussen ui pellen en in ringen snijden.
- Vlees in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper.
- Vier borden voorverwarmen.
- In pan boter verhitten.
- Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.
- Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken.
- Al roerend wijn erbij schenken.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Tagliatelle over warme borden verdelen.
- Saus erop scheppen.
- Weinig witlofsalade ernaast scheppen, rest van salade apart erbij serveren.