Tagliatelle met stroganoffsaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof ca. 350 g,
  • 1 bakje fruitcocktail verse / 200 g,
  • 300 g tagliatelle verde pak á 500 g, Grand'ltalia,
  • zout
  • 1 ui
  • 400 g varkensfilet
  • peper
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 dl droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Witlof schoonmaken en wassen.
  • Stronken in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • In schaal witlof en fruitcocktail door elkaar scheppen.
  • In pan met ruim kokend water en zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen ui pellen en in ringen snijden.
  • Vlees in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan boter verhitten.
  • Ui en vlees in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.
  • Paprikapoeder en bloem erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken.
  • Al roerend wijn erbij schenken.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Saus onafgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle over warme borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.
  • Weinig witlofsalade ernaast scheppen, rest van salade apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta