Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas

Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak diepvries suikerpeultjes à 450 g
  • 150 g verse tagliatelle
  • 1 rode grapefruit
  • 200 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
  • 2 eetlepels zure room
  • 30 g grofgesneden rucolasla

Instructies

  • Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
  • Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
  • Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
  • Spoel af onder koud water in een vergiet.
  • Snijd de grapefruit dik schillen.
  • Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
  • Houd de helft van de geitenkaas apart.
  • Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
  • Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm