Tagliatelle Salade met Grapefruit en Geitenkaas
Ingrediënten
- ½ pak diepvries suikerpeultjes à 450 g
- 150 g verse tagliatelle
- 1 rode grapefruit
- 200 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc, verkruimeld
- 2 eetlepels zure room
- 30 g grofgesneden rucolasla
Instructies
- Breng in een pan water met 1 theelepel zout aan de kook.
- Kook de suikerpeultjes 3 minuten, schep ze uit de pan met een schuimspaan en spoel ze af onder koud water in een vergiet.
- Kook vervolgens de tagliatelle beetgaar in dezelfde pan.
- Spoel af onder koud water in een vergiet.
- Snijd de grapefruit dik schillen.
- Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit.
- Houd de helft van de geitenkaas apart.
- Smelt de rest van de geitenkaas in een steelpan met de zure room.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de saus door de pasta en schep de peultjes, grapefruit en rucola erdoor.
- Strooi de rest van de geitenkaas eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zure grapefruit en romige geitenkaas.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 8 g