Tagliatelletaart

Tagliatelletaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • quichevorm, 24 cm

Ingrediënten

  • 200 gram witte tagliatelle
  • 200 g groene tagliatelle
  • 1 el olie
  • 1 blik artisjokharten 240g uitgelekt
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram geraspte gruyere
  • 4 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 100 gram gorgonzola verbrokkeld

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Tagliatelle al dente koken met een beetje olie in het water, laten uitlekken, artisjok in stukjes snijden,
  • deeg uitrollen tot cirkel van 30 cm., vorm ermee bekleden,
  • 25 gr kaas over boden strooien,rest van kaast en artisjok door tagliatelle scheppen, in vorm overdoen.
  • Eieren, slagroom, zout, peper en gorgonzola mengen en kloppen en in vorm schenken.
  • Taart in oven in 30 minuten bakken, rand van vorm verwijderen en nog 5 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Pasta