Tahoesalade met sesamdressing
Aller Hande 1997
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor,
- 1 eetlepel azijn
- tabasco
- 2 eetlepels sesamolie Royal Mail,
- 1 cm gemberwortel verse
- 375 g tahoe blok
- 10 worteltjes
- 1 prei
- ⅔ komkommer
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel pindakaas
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
Instructies
Voorbereiden:
- In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
- Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
- Op smaak brengen met tabasco.
- Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
- Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
- Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
- Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
- In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
- In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
- Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
- Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
- In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
- Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
- In pan marinade aan de kook brengen.
- Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.
Bereiden:
- Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
- Tahoe erop leggen.
- Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)