Tahoesalade met sesamdressing

Tahoesalade met sesamdressing

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor,
  • 1 eetlepel azijn
  • tabasco
  • 2 eetlepels sesamolie Royal Mail,
  • 1 cm gemberwortel verse
  • 375 g tahoe blok
  • 10 worteltjes
  • 1 prei
  • komkommer
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel pindakaas
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd

Instructies

Voorbereiden:

  • In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
  • Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met tabasco.
  • Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
  • Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
  • Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
  • Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
  • In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
  • In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
  • Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
  • In pan marinade aan de kook brengen.
  • Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.

Bereiden:

  • Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
  • Tahoe erop leggen.
  • Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Salade / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch