Tamarillocrèmesoep met Pompoen en Gehaktballetjes
Een romige tamarillocrèmesoep met pompoen en gehaktballetjes, waarin exotische fruittonen en hartige smaken samenkomen. Perfect voor koude dagen, met een vleugje pit en elegantie.
Equipment
- pollepel
Ingrediënten
- 300 gram pompoen geschild en in blokjes
- ½ prei fijngesneden
- 1 kleine ui gesnipperd
- ½ runderbouillonblokje
- 2 rijpe tamarillo’s ontveld en in stukjes
- 1 kleine tomaat ontpit en in blokjes
- 50 gram gehakt
- 1 eetlepel boter
- 1 mespuntje harissa
- 1 laurierblad
- 1 mespuntje foelie
- Enkele blaadjes lavas
- ½ eetlepel gehakte peterselie
- 2 eetlepels room
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Breng een halve liter water aan de kook met harissa, laurierblad, boter en een snuf zout.
- Voeg de in stukken gesneden pompoen toe en laat deze zacht worden.
- Snijd ondertussen de prei, ui en lavas fijn en voeg ze toe aan de pan.
- Laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
- Voeg vervolgens foelie en het bouillonblokje toe.
- Ontvel de tamarillo’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
- Voeg ze bij de soep, samen met de tomaatblokjes.
- Mix de soep glad met een staafmixer en giet ze daarna door een zeef voor een fluweelzachte structuur.
- Maak kleine gehaktballetjes met wat bloem op je handen en pocheer ze enkele minuten in de soep tot ze gaar zijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer op het einde de room door de soep, voeg peterselie toe en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze soep met een stuk zuurdesembrood of plat brood, licht geroosterd en ingesmeerd met een beetje boter of olijfolie.
Wijnadvies:
Deze rijke tamarillocrèmesoep combineert prachtig met een glas Chardonnay. De volle, ronde smaak van de wijn accentueert de romige textuur van de soep en de fruitige ondertoon van tamarillo.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 9 g
