Tandoori Tofu met Verfrissende Komkommer Salade

Tandoori Tofu met Verfrissende Komkommer Salade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Alpro soya tofu basis 375 gram per pak
  • 2 el tandoori pasta
  • 2 el Alpro soya yoghurtvariatie Nature 500 gram
  • ½ citroen
  • 1 komkommer
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el rijstazijn
  • 4 stuks naanbrood of indien gewenst, vervangen door basmatirijst
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • andoori Tofu:
  • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
  • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
  • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
  • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.
  • Komkommer Salade:
  • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
  • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
  • Breng op smaak met zout en peper, zoete chilisaus en rijstazijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmatirijst.

Tips:

Varieer met extra kruiden zoals koriander of munt voor een verfrissende touch. Voeg gesneden tomaten toe aan de komkommer salade voor wat extra kleur en smaak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vleesvervangers
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch