Tarlyschotel met broccoli, ansjovis en tonijn

Tarly Schotel met Broccoli, Ansjovis en Tonijn

Deze tarly schotel met broccoli, ansjovis en tonijn is een heerlijk en voedzaam gerecht met een verrassende smaak. Het is een perfecte combinatie van verschillende texturen en smaken, en kan gemakkelijk worden aangepast naar smaak. Serveer het met een frisse salade en een yoghurtdressing voor een complete maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak tarly voorgekookte tarwe, 250 g
  • 800 g broccoli
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie 50 g
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de tarly volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  • Kook de broccoli 3 minuten in licht gezouten water, spoel af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Vang het kookvocht op.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en rode peper gedurende 3 minuten.
  • Snijd de ansjovis in stukjes en voeg deze de laatste minuut toe aan de pan.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg deze samen met de citroensap toe aan de pan.
  • Roer goed door.
  • Voeg de broccoli toe aan het mengsel en warm alles goed door.
  • Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe.
  • Breng het broccolimengsel op smaak met zout.
  • Schep het broccolimengsel door de gekookte tarly en serveer direct

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië