Tartaarballetjes in Pitabroodjes

Tartaarballetjes in Pitabroodjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ rode paprika
  • 250 g gekookte wijnzuurkool
  • 200 g tartaar
  • 2 theelepels hot kerriepoeder
  • Zout
  • Peper
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel olie
  • 4 voorgebakken pita- of shoarmabroodjes
  • 4 eetlepels mangochutneysaus
  • 25 g knoflookbieslook

Instructies

Paprika en zuurkool verwarmen:

  • Maak de rode paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
  • Verwarm de gekookte wijnzuurkool met de paprika in een pan op zacht vuur.

Tartaarballetjes maken:

  • Doe de tartaar in een kom.
  • Voeg hot kerriepoeder, zout, peper en geperste knoflook toe.
  • Meng alles goed door elkaar en vorm er 16 balletjes van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 3 minuten rondom goudbruin en gaar.

Pitabroodjes roosteren:

  • Snijd de voorgebakken pita- of shoarmabroodjes in en rooster ze onder de hete grill gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
  • Keer ze halverwege om.

Pitabroodjes vullen:

  • Giet de zuurkool af.
  • Schep in elk broodje een kwart van de zuurkool.
  • Leg op elke portie zuurkool 4 tartaarballetjes.
  • Verdeel de mangochutneysaus over de broodjes.
  • Knip de knoflookbieslook fijn en strooi deze eroverheen.

Serveren:

  • Serveer de tartaarballetjes in pitabroodjes direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smakelijke tartaarballetjes in pitabroodjes met een frisse salade aan de zijkant voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 31 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal