Tartaarballetjes in Pitabroodjes
Ingrediënten
Instructies
Paprika en zuurkool verwarmen:
- Maak de rode paprika schoon, was deze en snijd hem in kleine blokjes.
- Verwarm de gekookte wijnzuurkool met de paprika in een pan op zacht vuur.
Tartaarballetjes maken:
- Doe de tartaar in een kom.
- Voeg hot kerriepoeder, zout, peper en geperste knoflook toe.
- Meng alles goed door elkaar en vorm er 16 balletjes van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 3 minuten rondom goudbruin en gaar.
Pitabroodjes roosteren:
- Snijd de voorgebakken pita- of shoarmabroodjes in en rooster ze onder de hete grill gedurende ongeveer 3 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
- Keer ze halverwege om.
Pitabroodjes vullen:
- Giet de zuurkool af.
- Schep in elk broodje een kwart van de zuurkool.
- Leg op elke portie zuurkool 4 tartaarballetjes.
- Verdeel de mangochutneysaus over de broodjes.
- Knip de knoflookbieslook fijn en strooi deze eroverheen.
Serveren:
- Serveer de tartaarballetjes in pitabroodjes direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke tartaarballetjes in pitabroodjes met een frisse salade aan de zijkant voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 31 g | Vet: 13 g