Tartaartjes met Mozzarella en Ratatouille
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediƫnten
- 1 ratatouillepakket behalve paprika
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 tartaartjes
- 1 bol mozzarellakaas 125 g, in plakken
- 200 g couscous
- 25 g rozijnen
- 25 g geroosterde pijnboompitten
Instructies
- Snijd de aubergine, courgette en tomaat uit het ratatouillepakket in grove stukken.
- Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn, en rits de tijmblaadjes van het takje.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de aubergine, courgette, tomaat en tijm toe aan de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarsmoren, af en toe omscheppen.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tartaartjes 4 minuten aan een kant.
- Keer de tartaartjes en leg op elk tartaartje 2 plakken mozzarella.
- Breng op smaak met peper en bak nog 4-5 minuten tot het vlees gaar is en de kaas gesmolten is.
- Breng in een pan de couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook.
- Laat het van het vuur af 5 minuten staan.
- Verwarm de couscous vervolgens op zacht vuur, maak het met een vork rul en meng er 2 eetlepels olie en de geroosterde pijnboompitten doorheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de tartaartjes op vier borden.
- Schep de couscous en groenten ernaast.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 30 g | Vet: 44 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g