Tartaartjes met romige uienjus en ovenaardappelen

Tartaartjes met romige uienjus en ovenaardappelen

Smaakvolle rundertartaartjes in romige uienjus, geserveerd met knapperig geroosterde aardappelpartjes uit de oven en verse kruiden.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 snufje chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1000 g stevig kokende aardappels
  • 2 grote uien
  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 g roomboter
  • 6 eetlepels broodkruim wit brood zonder korst, gezeefd
  • 6 rundertartaartjes
  • l slagroom
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Borstel de aardappels schoon onder koud water, droog ze en snijd in 6 parten.
  • Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
  • Voeg fijngehakte knoflook, rozemarijn, peper en zout toe en hussel goed.
  • Rooster de aardappels ca.
  • 20 minuten in de oven en schep regelmatig om.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Meng in een kom de tartaartjes, sjalotjes, ei en 4 eetlepels broodkruim.
  • Vorm 12 kleine bolletjes van het mengsel, druk ze licht plat en wentel door het resterende broodkruim.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en roomboter in een pan.
  • Bak de tartaartjes op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  • Houd ze warm buiten de pan.
  • Snipper de uien en fruit ze in de pan met een snufje chilipeper in de bakjus.
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de helft.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Verdeel de tartaartjes over voorverwarmde borden en lepel de saus erover.
  • Schep de aardappelparten ernaast en bestrooi met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse salade van rucola en tomaat voor extra kleur en balans op het bord.
Wijnadvies:

Een Cinsaut Pinotage uit Zuid-Afrika past perfect bij de kruidige tartaartjes en romige saus.

Voedingswaarden

Calories: 645 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 38 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees / Zuidvruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden