Tartaartjes met romige uienjus en ovenaardappelen
Smaakvolle rundertartaartjes in romige uienjus, geserveerd met knapperig geroosterde aardappelpartjes uit de oven en verse kruiden.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 snufje chilipeper
- 1 teentje knoflook
- 1000 g stevig kokende aardappels
- 2 grote uien
- 2 sjalotjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels olijfolie
- 25 g roomboter
- 6 eetlepels broodkruim wit brood zonder korst, gezeefd
- 6 rundertartaartjes
- ⅛ l slagroom
- Citroensap
- Peper
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Borstel de aardappels schoon onder koud water, droog ze en snijd in 6 parten.
- Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg fijngehakte knoflook, rozemarijn, peper en zout toe en hussel goed.
- Rooster de aardappels ca.
- 20 minuten in de oven en schep regelmatig om.
- Snipper de sjalotjes.
- Meng in een kom de tartaartjes, sjalotjes, ei en 4 eetlepels broodkruim.
- Vorm 12 kleine bolletjes van het mengsel, druk ze licht plat en wentel door het resterende broodkruim.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en roomboter in een pan.
- Bak de tartaartjes op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- Houd ze warm buiten de pan.
- Snipper de uien en fruit ze in de pan met een snufje chilipeper in de bakjus.
- Voeg de slagroom toe en laat de saus inkoken tot de helft.
- Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
- Verdeel de tartaartjes over voorverwarmde borden en lepel de saus erover.
- Schep de aardappelparten ernaast en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van rucola en tomaat voor extra kleur en balans op het bord. Wijnadvies:
Een Cinsaut Pinotage uit Zuid-Afrika past perfect bij de kruidige tartaartjes en romige saus.
Serveer met een frisse salade van rucola en tomaat voor extra kleur en balans op het bord. Wijnadvies:
Een Cinsaut Pinotage uit Zuid-Afrika past perfect bij de kruidige tartaartjes en romige saus.
Voedingswaarden
Calories: 645 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 38 g | Vet: 25 g