Tarte aux oignons

recept uit Zürich / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ons grote uien
  • 30 gram boter of 60 gram vet spek in dobbelsteentjes gesneden,
  • 15 gram meel
  • 3 deciliter melk of room,
  • 2 eieren
  • deegbeslag

Instructies

  • Maak de uien schoon en hak ze niet te fijn, bak ze zachtjes in de boter of het spek gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Voeg er de bloem en wat zout bij, laat iets afkoelen, voeg er de room of de melk bij.
  • Leg het deegbeslag in een beboterde vorm en giet er het uienmengsel in.
  • Laat dit ongeveer een ½ uur in een warme oven bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Zwitserland