Tarte Jeanne met Appel en Vanille
Een heerlijk eenvoudige Tarte Jeanne met de zoete smaak van appel en vanille, perfect voor bij de koffie of als afsluiter van een feestelijk diner. Snel en gemakkelijk te maken!
Ingrediënten
- 10 eetlepels zelfrijzende bloem
- 8 eetlepels kristalsuiker
- 6 eetlepels maïsolie
- 6 eetlepels melk
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 ei
- 2 appels in blokjes of schijfjes gesneden
Om te bestrijken:
- 3 eetlepels suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 80 g boter
- 1 ei
Instructies
- Meng zelfrijzende bloem, kristalsuiker, maïsolie, melk, vanillesuiker en ei tot een gladde massa.
- Voeg de blokjes of schijfjes appel toe aan het beslag.
- Giet het beslag in een bakvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.
- Haal de taart uit de oven en bestrijk deze met het mengsel van suiker, vanillesuiker, boter en ei.
- Zet de taart nog 5 minuten terug in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
- Laat afkoelen en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g