Tartulla coeur d’Ange
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote botercake
- 1 groot blik fruitsalad of 1 grote fles kersen op sap,
- ½ liter slagroom
- wat marasquin
Instructies
- Men snijdt een lange botercake in vingerdikke plakken en besprenkelt deze met marasquin.
- Men plaatst zoveel van deze plakken in een glazen schaal, dat de bodem goed bedekt is.
- Hierop verdeelt men ‘fruit salad’ uit blik, of kersen op sap en giet er met een lepel flink wat sap over.
- Dan volgt een flinke dikke laag heel stijfgeslagen room.
- Hierop plaatst men achtereenvolgens weer een goed afsluitende laag cake met marasquin, vruchten met hun sap en als bovenste laag de slagroom.
- U versiert het geheel met mandarijnenschijfjes uit blik, geconfijte kersjes en opgespoten room.
- Dan een paar uur in de ijskast of op een hele koele plaats.