Tartulla coeur d’Ange

Tartulla coeur d’Ange

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote botercake
  • 1 groot blik fruitsalad of 1 grote fles kersen op sap,
  • ½ liter slagroom
  • wat marasquin

Instructies

  • Men snijdt een lange botercake in vingerdikke plakken en besprenkelt deze met marasquin.
  • Men plaatst zoveel van deze plakken in een glazen schaal, dat de bodem goed bedekt is.
  • Hierop verdeelt men ‘fruit salad’ uit blik, of kersen op sap en giet er met een lepel flink wat sap over.
  • Dan volgt een flinke dikke laag heel stijfgeslagen room.
  • Hierop plaatst men achtereenvolgens weer een goed afsluitende laag cake met marasquin, vruchten met hun sap en als bovenste laag de slagroom.
  • U versiert het geheel met mandarijnenschijfjes uit blik, geconfijte kersjes en opgespoten room.
  • Dan een paar uur in de ijskast of op een hele koele plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht