Taugésalade van Nederlands Zuivelbureau

Taugésalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g taugé
  • ½ groene paprika
  • 10 radijsjes
  • 1 ui
  • 100 g belegen Goudse kaas
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 eetlepel(s) tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • selderijzout

Instructies

  • Leg de gewassen taugé in een schaal en schenk er kokend water over.
  • Laat dit vijf minuten staan en giet het water vervolgens af.
  • Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten, de radijsjes van de groene steeltjes en was beide goed.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes van 2 cm lengte en de radijsjes in dunne plakjes.
  • Snijd de gepelde ui in dunne ringen en de kaas in blokjes.
  • Maak een sausje van olie, wijnazijn, tomatenketchup, zout, peper en selderijzout.
  • Schep alle ingrediënten luchtig door deze saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef de salade als bijgerecht bij de barbecue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland