Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- ¼ kopje olijfolie
- 3 uien in ringen gesneden
- 1.5 liter vleesbouillon
- 250 gram rijst
- 1 blik tomaten circa 800 g, in stukken gesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 bosje peterselie gehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uienringen tot ze glazig zijn.
- Blus de uien af met de vleesbouillon.
- Kook de rijst half gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de tomaten en fijngehakte knoflook toe aan de pan met uien en laat het geheel even opkoken.
- Breng het kooknat op smaak met zout en peper.
- Voeg de mosselen toe en laat ze 10-15 minuten koken tot de schelpen openstaan.
- Roer een deel van de gehakte peterselie door het gerecht.
- Garneer met de overgebleven peterselietakjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Vinho Verde past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 20 g | Zout: 3.5 g | Sugar: 5 g