Teriyaki wokschotel

Teriyaki wokschotel

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaaltje varkensreepjes naturel, ca. 300 g
  • 4 eetlepels Teriyaki marinade fles à 250 ml
  • 1 Chinese kool ca. 600 g
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak Chinese eiermie 250 g
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 75 g gezouten pinda's

Instructies

  • Vleesreepjes met 3 eetlepels marinade mengen en ca. 15 minuten laten staan.
  • Kool schoonmaken, in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Paprika en knoflook ca. 2 minuten roerbakken.
  • Vleesreepjes toevoegen en ca. 3 minuten op hoog vuur bakken.
  • Kool toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en rest van marinade.
  • Garneren met pinda's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met mie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters