Terrine d'asperges
Terrine van asperges
Equipment
- r.v.s. afruimbak steamer
- office mesje
- snijmachine
Ingrediënten
Instructies
- Bekleed de terrinevorm met vetspek, laat het overhangen. Bekleed het spek met de ham en laat ook dit overhan¬gen.
- Kook de asperges 6 minuten en laat ze in vocht afkoelen.
- Snij de aardappels m.b.v. de magimix in dunne schijfjes, bewaar ze onder water.
- Maak een mengsel van de room, eieren, peper en zout en klop het met de garde goed door.
- Leg onder in de terrine een laag aardappelschijfjes, zout ze licht.
- Leg hierop een laag asperges en bedek dit met een laag ham
- Doe wat van het roommengsel in de terrine zodat alles net onderstaat.
- Vul de terrine zo laag om laag verder af, dek de terrine af met de over
- hangende ham en spek.
- Dek de terrine af met de aluminiumfolie en laat hem in de steamer gaar worden
- in 90 minuten op de stoomstand.
- Laat de terrine met drukdeksel in de koelkast opstijven en serveer hem koud.