Terrine d’asperges

Terrine d'asperges

Terrine van asperges                    
Porties: 20
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg.geschilde asperges
  • 150 gr plakken . vetspek bardeerspek
  • 200 gram gekookte ham
  • 200 gr. geschilde aardappels
  • ½ l. room
  • 200 gram ei
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bekleed de terrinevorm met vetspek, laat het overhangen. Bekleed het spek met de ham en laat ook dit overhan¬gen.
  • Kook de asperges 6 minuten en laat ze in vocht afkoelen.
  • Snij de aardappels m.b.v. de magimix in dunne schijfjes, bewaar ze onder water.
  • Maak een mengsel van de room, eieren, peper en zout en klop het met de garde goed door.
  • Leg onder in de terrine een laag aardappelschijfjes, zout ze licht.
  • Leg hierop een laag asperges en bedek dit met een laag ham
  • Doe wat van het roommengsel in de terrine zodat alles net onderstaat.
  • Vul de terrine zo laag om laag verder af, dek de terrine af met de over
  • hangende ham en spek.
  • Dek de terrine af met de aluminiumfolie en laat hem in de steamer gaar worden
  • in 90 minuten op de stoomstand.
  • Laat de terrine met drukdeksel in de koelkast opstijven en serveer hem koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Nederland