Terrine van vers fruit
Aller Hande 1997
Equipment
- 1 terrine- of cakevorm inhoud 3/4 á 1 liter,
- plasticfolie
Ingrediënten
- 6 blaadjes witte gelatine
- 1 blikje kokosmelk 4 dl, Nutco,
- .4 eetlepels suiker
- 1 dl mango-limoen-meloen limonadesiroop Lessini,
- 1 rijpe mango ca. 500 g,
- 5 passievruchten
- 1 limoen
- 6 aardbeien
Instructies
Voorbereiden:
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In pan al roerend kokosmelk met suiker verwarmen en laten smelten.
- Gelatine goed uitknijpen.
- Van vuur af gelatine al roerend in hete melk oplossen.
- Limonadesiroop erdoor roeren.
- In bak met koud water kokosmengsel in ca. 20 minuten laten afkoelen tot het lobbig begint te worden.
- Terrine bekleden met plasticfolie.
- Mango dun schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
- 2 Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit lepelen.
- Dun laagje gelei in terrine scheppen.
- Hierop plakjes mango leggen.
- Hierop weer dun laagje gelei en laagje vruchtvlees van passievrucht.
- Hierop weer kokosgelei uitstrijken.
- Deze volgorde herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met laagje gelei.
- Terrine in koelkast in ca. 3 à 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
- Rest van passievruchten in vieren snijden.
- Limoen in 12 partjes snijden.
- Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
- Plank op terrine leggen, samen keren en terrine op plank laten glijden.
- Terrine met vochtig, scherp mes in 12 plakken snijden.
- Op zes borden dakpansgewijs elk 2 plakken terrine leggen.
- Garneren met passiefruit, limoen en aardbei.