Thaise Ananasrijst met Garnalen
Equipment
- Appelboor of scherp mes
- kommetje
Ingrediënten
- 1 kleine verse ananas
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 1 bakje cocktailgarnalen 125 g
- 1 limoen
- 300 g basmatirijst pak à 400 g
- Zout
- 2 cm verse gemberwortel
- 4 takjes koriander
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Versgemalen peper
Instructies
- Snijd de kroon van de ananas af.
- Snijd met een scherp mes 4 dikke plakken van de ananas af (het overige deel van de ananas wordt niet gebruikt).
- Schil de plakken ananas op een diep bord en vang hierbij ongeveer 1 eetlepel sap op (indien nodig extra sap uit de rest van de ananas halen).
- Verwijder met een appelboor of scherp mes de harde kern uit de plakken ananas en snijd de ananas vervolgens in kleine stukjes.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel vissaus, het ananassap en de garnalen door elkaar.
- Pers de limoen uit.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout.
- Schil en snijd intussen de gemberwortel in plakjes en knip de koriander fijn.
- Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak de gemberplakjes ongeveer 2 minuten.
- Voeg de stukjes ananas toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee.
- Verwijder de gemberplakjes.
- Meng de gebakken ananas, koriander en garnalen door de gare rijst.
- Breng op smaak met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht. De zoete en pittige smaken van de Thaise ananasrijst komen goed tot hun recht naast een wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen.Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 83 g | Protein: 9 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 14 g