Thaise Bahmi

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 400 g 'Thaise mix' groenten bijvoorbeeld paprika, wortel, taugé
  • 1 zakje Conimex mix voor bahmi Goreng
  • 8 nestjes bahmi
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de bahmi volgens de instructies op de verpakking.
  • Wel de Conimex mix in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak het rundergehakt rul.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de 'Thaise mix' groenten toe aan het gehakt en laat het geheel even sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gewelde Conimex mix toe aan de groenten en het gehakt.
  • Als de bahmi gaar is, voeg deze dan toe aan de groentenmix in de hapjespan.
  • Roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer de Thaise bahmi direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de bahmi eventueel met wat fijngehakte pinda's, lente-ui of koriander voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm