Thaise biefstuksalade van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine koolrabi
  • 100 gram winterpeen
  • 200 gram biefstuk
  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepels olie
  • eetlepel basil curry paste Home Gourmet
  • 10 blaadjes verse kruizemunt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus toko
  • 5 takjes koriander
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de koolrabi, wortel en het vlees in smalle reepjes en de ui in dunne ringen.
  • Roerbak in een wok in 1 eetlepel olie de koolrabi, wortel en ui +- 5 minuten.
  • Doe het groentemengsel over in een schaal.
  • Bak in de wok in nog 1 eetlepel olie de curry paste +- 1 minuut.
  • Voeg het vlees toe, roerbak het +- 2 minuten en schep het door de groenten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de munt en schep die erdoor.
  • Roer een sausje van 1 eetlepel olie, citroensap, suiker en vissaus en schep dit door de salade. (Knip de koriander erboven fijn).

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er Chinese noedels bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees
Land van herkomst Thailand