Thaise Kalkoencurry met Gestoomde Groente

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 struiken paksoi in repen gesneden
  • 400 g mienestjes
  • 1 eetlepel Thaise groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g kalkoenfilet in reepjes gesneden

Instructies

  • Breng in een ruime (stoom)pan een laag water aan de kook.
  • Snijd de paksoi in de lengte doormidden, verwijder de harde stronk en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Leg de paksoi in een stoommandje of vergiet en hang dit boven de pan met kokend water.
  • Stoom de groente afgedekt in 5-7 minuten gaar.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit een wok op hoog vuur.
  • Roer de currypasta los in 3 eetlepels kokosmelk.
  • Voeg de rest van de kokosmelk toe aan de wok en laat het geheel tot 2/3 inkoken.
  • Voeg de kalkoenreepjes toe aan de kokossaus, draai het vuur lager en kook de kalkoen in 5 minuten gaar.
  • Verdeel de mie over vier borden en schep de kalkoencurry erover.
  • Leg de gestoomde paksoi ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete Riesling of een fruitige Gewürztraminer past goed bij deze kruidige kalkoencurry. De zoetheid van de wijn vormt een mooie balans met de pittige curry en de romige kokossaus.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 38 g | Vet: 26 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Thailand
Extra aanwijzing Snel te maken