Thaise knoflook paddenstoelen noedels

Thaise knoflook paddenstoelen noedels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
  • Was en snijd de Chinese kool in repen.
  • Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt en de knoflook 3 minuten.
  • Wok dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.
  • Roer de curry pasta en 2 dl water erdoor.
  • Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor.
  • Wok nog 4 minuten.
  • Verdeel over 4 kommen of borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes, Sambal Badjak, Atjar Taugé en Hot Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de Groene Curry pasta door Sambal Manis en de Chinese kool door wilde spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Thailand