Thaise Noedels met Tofu en Knapperige Groenten
Een smaakvol en snel gerecht met Thaise rijstnoedels, knapperige groenten en krokante tofu in een aromatische five spice woksaus.
Equipment
Ingredients
- 100 ml woksaus five spice
- 2 paprika’s in stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 4 el wokolie
- 200 g Thaise rijstnoedels
- 360 g tofu wokreepjes mild pikant
- 600 g snijbonen schoongemaakt en in stukjes van 3 cm
Instructions
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Verhit de wokolie in een grote pan en bak de tofu wokreepjes goudbruin en krokant.
- Voeg de gesnipperde ui, paprika en snijbonen toe en bak deze 5 minuten al omscheppend mee.
- Schep de gekookte noedels door het groentemengsel en meng alles goed.
- Voeg de woksaus toe en roerbak het geheel tot alles goed gemengd en doorgewarmd is.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander en een partje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een Riesling Qualitätswein uit de Mosel-Saar-Ruwer regio past perfect bij dit gerecht. De fruitige en frisse tonen balanceren mooi met de kruidige smaken van de Thaise noedels.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g