Thaise noedels met knapperige tofu en verse groenten, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Gegarneerd met koriander en sesamzaadjes, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Thaise Noedels met Tofu en Knapperige Groenten

Een smaakvol en snel gerecht met Thaise rijstnoedels, knapperige groenten en krokante tofu in een aromatische five spice woksaus.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingredients

  • 100 ml woksaus five spice
  • 2 paprika’s in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 el wokolie
  • 200 g Thaise rijstnoedels
  • 360 g tofu wokreepjes mild pikant
  • 600 g snijbonen schoongemaakt en in stukjes van 3 cm

Instructions

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Verhit de wokolie in een grote pan en bak de tofu wokreepjes goudbruin en krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui, paprika en snijbonen toe en bak deze 5 minuten al omscheppend mee.
  • Schep de gekookte noedels door het groentemengsel en meng alles goed.
  • Voeg de woksaus toe en roerbak het geheel tot alles goed gemengd en doorgewarmd is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse koriander en een partje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een Riesling Qualitätswein uit de Mosel-Saar-Ruwer regio past perfect bij dit gerecht. De fruitige en frisse tonen balanceren mooi met de kruidige smaken van de Thaise noedels.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch