Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- 450 g biefstuk
- 3 eetlepels Thaise groene currypasta potje à 225 g
- 2 uien
- 1 zakje driekleuren paprika
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 150 ml kokosmelk
Instructies
- Week de satéprikkers gedurende 1 minuut in water om verbranden te voorkomen.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de biefstuk in blokjes en bestrijk deze met 1½ eetlepel currypasta.
- Rijg de blokjes aan de satéprikkers.
- Pel en snipper de uien.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
- Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de uien met paprika gedurende 5 minuten.
- Roer de resterende currypasta en kokosmelk erdoor en verwarm zachtjes.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan of grillpan.
- Bak de saté in ongeveer 3 minuten gaar.
- Serveer de saté met de groenten en rijst.