Thaise saté en currygroenten

Thaise Saté met Groene Currygroenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g pandanrijst
  • 450 g biefstuk
  • 3 eetlepels Thaise groene currypasta potje à 225 g
  • 2 uien
  • 1 zakje driekleuren paprika
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 ml kokosmelk

Instructies

  • Week de satéprikkers gedurende 1 minuut in water om verbranden te voorkomen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de biefstuk in blokjes en bestrijk deze met 1½ eetlepel currypasta.
  • Rijg de blokjes aan de satéprikkers.
  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de uien met paprika gedurende 5 minuten.
  • Roer de resterende currypasta en kokosmelk erdoor en verwarm zachtjes.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan of grillpan.
  • Bak de saté in ongeveer 3 minuten gaar.
  • Serveer de saté met de groenten en rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit Thaise gerecht past een frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De levendige smaken van de groene curry en de sappige biefstuk worden mooi aangevuld door de fruitige tonen en de verfrissende zuurgraad van de wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij