Thaise soep met garnalen

Thaise soep met garnalen

Thaise soep met garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram grote rauwe garnalen gepeld
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 cm verse gember geraspt
  • 2 lente ui in fijne ringetjes gesneden
  • 1 winter wortel in kleine stukjes gesneden
  • 1 citroen uitgeperst
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachideolie
  • 1 stengel citroengras in 3 stukken gesneden
  • 10 cl kokosmelk
  • 1 el kurkuma
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl korianderpoeder facultatief
  • 40 gram mie

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember.
  • Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden.
  • Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe.
  • Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe.
  • Voeg de stukken citroengas toe.
  • Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe.
  • Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.
  • Verdeel de soep over de borden en serveer.

Voedingswaarden

Calories: 233 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep