Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram grote rauwe garnalen gepeld
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 1 cm verse gember geraspt
- 2 lente ui in fijne ringetjes gesneden
- 1 winter wortel in kleine stukjes gesneden
- 1 citroen uitgeperst
- 3 el lichte sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el arachideolie
- 1 stengel citroengras in 3 stukken gesneden
- 10 cl kokosmelk
- 1 el kurkuma
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl korianderpoeder facultatief
- 40 gram mie
Instructies
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de gember.
- Voeg de lenteui en de wortelstukjes toe en bak deze mee.
- Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden.
- Voeg de sojasauzen toe en roer het geheel goed door.
- Voeg de kokosmelk, citroensap, kurkuma, kerrie en eventueel de korianderpoeder toe.
- Voeg 1,5 – 2 liter kokend water toe.
- Voeg de stukken citroengas toe.
- Laat 5 minuten koken en voeg dan de mie toe.
- Laat nog 2 à 3 minuten koken tot de mie gaar is.
- Verdeel de soep over de borden en serveer.
Voedingswaarden
Calories: 233 kcal