Thaise Varkensvlees Roerbak met Mie

Thaise Varkensvlees Roerbak met Mie

Thaise Varkensvlees Roerbak met Mie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 el vissaus
  • 7,5 g verse koriander
  • 125 g taugé
  • 150 g waterkers
  • 250 g Chinese eiermie
  • 400 g varkensschnitzels
  • 1 dl heet water

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Rol de pepers tussen je handen, verwijder de uiteinden en zaadjes, en snijd de pepers in ringetjes.
  • Pel de ui, halveer en snijd deze in flinterdunne plakjes.
  • Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
  • Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en ui.
  • Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak deze 2-3 minuten.
  • Voeg de vissaus en 1 dl heet water toe, leg het deksel op de wok en laat het vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten stoven.
  • Bereid intussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pluk de blaadjes van de koriander.
  • Giet de mie af en schep deze met de waterkers en taugé door het varkensvlees.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Verdeel de mie over vier diepe borden en strooi de koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Riesling of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 32 g | Vet: 16 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Azië / Thailand
Geschikt voor Dieët: Notenvrij