Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 el olie
- 2 rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 4 el vissaus
- 7,5 g verse koriander
- 125 g taugé
- 150 g waterkers
- 250 g Chinese eiermie
- 400 g varkensschnitzels
- 1 dl heet water
Instructies
- Pel en snipper de knoflook.
- Rol de pepers tussen je handen, verwijder de uiteinden en zaadjes, en snijd de pepers in ringetjes.
- Pel de ui, halveer en snijd deze in flinterdunne plakjes.
- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
- Snijd de varkensschnitzels in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en ui.
- Voeg de reepjes varkensvlees toe en roerbak deze 2-3 minuten.
- Voeg de vissaus en 1 dl heet water toe, leg het deksel op de wok en laat het vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten stoven.
- Bereid intussen de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pluk de blaadjes van de koriander.
- Giet de mie af en schep deze met de waterkers en taugé door het varkensvlees.
- Verwarm het geheel nog 2 minuten op hoog vuur.
- Verdeel de mie over vier diepe borden en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Riesling of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 32 g | Vet: 16 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g