Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram visfilet bijv. kabeljauw, zeebaars of zeewolf
- 1 limoen
- 250 gram champignons
- 4 lente-uitjes
- 1½ eetlepel(s) Thaise groene currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 1 eetlepel(s) Thaise vissaus
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) koriander fijngehakte
- 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakt
Instructies
- Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4 cm.
- Halveer de limoen en pers een helft uit boven de vis; snijd de andere helft in plakjes.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
- Verwarm de currypasta al roerend in een wok of hapjespan.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Voeg de limoen en de champignons toe en roer de vis- en de sojasaus erdoor.
- Laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen.
Afwerking:
- Voeg de stukjes vis en lente-ui toe aan het kokosmengsel en laat de vis zachtjes in ca. 6 minuten gaar worden.
- Bestrooi het gerecht met de koriander en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst en komkommersalade.