Thaise Zuur-Pittige Varkensvleessoep met Bacardi
Deze Thaise zure en pittige varkensvleessoep met Bacardi combineert kruidige smaken met een vleugje zoet en een unieke flambétechniek. Perfect voor een exotisch diner!
Equipment
- Kookpot
- Keukenmes
Ingrediënten
- 2 stengels citroengras fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 600 g varkensvlees in blokjes
- 4 theelepels rode Thaise currypasta
- 2 sjalotten fijngehakt
- 100 g witte champignons in plakjes gesneden
- 100 g shiitake in plakjes gesneden
- 6 koffielepels bruine suiker
- Sap van 2 citroenen
- 2 lente-uitjes in fijne plakjes gesneden
- 1 verse rode Spaanse peper ontpit en fijngesneden
- 1 handje verse koriander
- 1 dl Bacardi
Instructies
- Verhit een kookpot op middelhoog vuur en stoof het citroengras en de fijngehakte sjalotten kort aan.
- Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak ze gedurende 2 minuten mee.
- Voeg de champignons en shiitake toe aan de pot.
- Flambeer het geheel voorzichtig met de Bacardi.
- Blus het gerecht met de kippenbouillon.
- Roer de rode currypasta, het citroensap en de bruine suiker door de soep.
- Breng de soep aan de kook en laat vervolgens 15 minuten zachtjes sudderen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over kommetjes.
- Garneer met lente-uitjes, verse koriander en fijngesneden rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze pittige soep met gestoomde rijst of knapperig brood om de smaken goed in balans te brengen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de kruidige en zure tonen van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 3 g | Sugar: 8 g