Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 ml gecondenseerde melk uit de koelkast
- 450 ml slagroom 40% vetgehalte uit de koelkast
- vanille extract
- 2 eetlepel(s) heet water
- 1 eetlepel(s) oploskoffie
- Lange vingers koekjes
- 2 eetlepel(s) Amaretto di Saronno of indien je geen alcohol wilt gebruiken een beetje amandel extract
Eventueel
- wat geraspte chocolade
Instructies
- Meng de oploskoffie met het heet water en roer goed door totdat de koffie opgelost is.
- Zet de koffie aan de kant en klop de slagroom zonder toevoeging van suiker iets meer dan half stijf.
- Het moeten wel al mooie stevige pieken zijn.
- Voeg nu de gecondenseerde melk, de opgeloste koffie, het vanille extract, de amaretto of het amandel extract toe en klop het geheel verder stijf.
- Verkruimel een aantal lange vingers.
- Spatel nu een aantal verkruimelde lange vingers onder de slagroom.
- Neem een goed afsluitbare plastic doos en giet hierin de slagroom.
- Sluit met de deksel en zet het minimaal 4 uur (beter is een hele nacht) in de diepvries.
- Vlak voor het serveren strooi je er nog wat lange vingers over.