Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 300 gram aardbeien
  • wat extra suiker
  • 4 tl citroensap
  • 1 pak lange vingers
  • kaneel om te bestuiven
  • zout

Instructies

  • Haal de mascarpone uit de koelkast.
  • Deze is beter te verwerken indien deze niet al te koud is.
  • Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
  • Houd de mooiste 6 aardbeien apart voor de garnering,
  • Doe de rest van de aardbeien in de blender of keukenmachine en pureer ze samen met het citroensap.
  • Proef en voeg eventueel wat suiker toe.
  • Splits de eieren en doe deze in 2 schalen.
  • Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
  • Klop de eigelen met de suiker.
  • Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel met behulp van een houten pollepel.
  • Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
  • Doop de lange vingers in de aardbeienpuree en bedek hiermee de bodem van een (oven)schaal. Giet een dun laagje van de aardbeienpuree erover.
  • Bedek met een laagje mascarponemengsel.
  • Bedek met een nieuwe laag in aardbeienpuree gedoopte lange vingers.
  • Weer een laag aardbeienpuree(tot het op is).
  • Een laatste laag mascarponemengsel.
  • Snijdt 3 aardbeien in plakjes.
  • Decoreer met de aardbeien en plakjes aardbei zoals op de foto.
  • Stuif er een kaneelpoeder over en zet voor minimaal 3 uur weg in de koelkast om op te stijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië