Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
Ingrediënten
- 500 gram mascarpone
- 4 eieren
- 80 gram suiker
- 300 gram aardbeien
- wat extra suiker
- 4 tl citroensap
- 1 pak lange vingers
- kaneel om te bestuiven
- zout
Instructies
- Haal de mascarpone uit de koelkast.
- Deze is beter te verwerken indien deze niet al te koud is.
- Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
- Houd de mooiste 6 aardbeien apart voor de garnering,
- Doe de rest van de aardbeien in de blender of keukenmachine en pureer ze samen met het citroensap.
- Proef en voeg eventueel wat suiker toe.
- Splits de eieren en doe deze in 2 schalen.
- Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
- Klop de eigelen met de suiker.
- Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar tot een gladde massa.
- Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel met behulp van een houten pollepel.
- Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
- Doop de lange vingers in de aardbeienpuree en bedek hiermee de bodem van een (oven)schaal. Giet een dun laagje van de aardbeienpuree erover.
- Bedek met een laagje mascarponemengsel.
- Bedek met een nieuwe laag in aardbeienpuree gedoopte lange vingers.
- Weer een laag aardbeienpuree(tot het op is).
- Een laatste laag mascarponemengsel.
- Snijdt 3 aardbeien in plakjes.
- Decoreer met de aardbeien en plakjes aardbei zoals op de foto.
- Stuif er een kaneelpoeder over en zet voor minimaal 3 uur weg in de koelkast om op te stijven.